1 Philip Close, Kanimbla

This two storey traditional home was designed axially along the elongate hillside site. This planning allowed for maximum privacy for all rooms yet outlooks to ocean views. The single room depth also provides for excellent cross ventilation, timber louvres capture the breezes and wide overhangs protect the western openings from heat loading. The first floor master bedroom and office has a separate pavilion with grand entry, walk in dressing area, lavish ensuite with double basins and large bedroom opening onto a juliette balcony.

The grand entry is a two storey void with a chandelier and feature open timber stair. The ground floor level includes three bedrooms, bathroom and a large multifunctional informal living space, which could be used as a sitting room or home theatre or even children's retreat. Designed as a family home the separation of living areas means there is space for everyone in the family to relax and enjoy the tropical landscape gardens. The stepped pool is raised 1100mm above the natural ground level to relate to the outdoor entertaining / dining area at first floor. The generous kitchen, the heart of the home is equipped with state of art fitments and has a servery to the outdoor dining deck areas. The house was designed to capture the north eastern ocean and mountain vistas, creating different view points as you walk through the spaces - entry, living, dining, kitchen and master bedroom.

Project Gallery